Ny vinterjakke – 5 gode råd til at vælge den rigtige

Skal man ud og investere i en ny vinterjakke, kan det mildest talt være uoverskueligt at sætte sig ind i de forskellige mærker. Det er svært at gennemskue hvor stor forskel der egentlig er, når det kommer til kvalitet, funktioner og holdbarhed. Samtidigt spiller prisen jo også en afgørende rolle. Der findes selvfølgelig de billige mærker, som er standardvare på hylderne i de store varehuse, og som kan købes til yderst fornuftige priser. Men der er også muligheden at gå ned i en sportsbutik eller outdoorbutik og få (forhåbentligt) professionel hjælp til at vælge den helt rigtige vinterjakke, men dette afspejles typisk også i prisen. Den sidste mulighed er at købe den online på nettet, men hvordan sikrer man lige at den har de rigtige funktioner, den rigtige pasform og dækker de behov man har (eller måske ikke ved man har)?

Vælg den rigtige vinterjakke i en butik

De fleste medarbejdere i butikkerne er hjælpsomme, og har typisk også masser af praktisk viden om, hvad man bør vælge. De kan spørge ind til behov og navigere mellem de mange mærker og priser, så man får en ide om hvor man ligger samt hvad man har brug for.

Hvilket mærke passer til dig?

Der kan være stor forskel på mærkerne, men går man ned i en butik med et bredt udvalg af vinterjakker og mærker, så er der pludselig ikke helt så meget forskel på de forskellige. Tit er forskellen kun små tekniske funktioner, små smarte finesser og design, men priserne kan variere markant! Sandheden er at så længe man kigger på mærker som Fjällräven, Haglöfs, Vaude, 66North osv., så er der ikke den helt store forskel på jakkerne mærkerne imellem når vi taler åndbarhed, vandtæthed osv. Alle mærker har selvfølgelig billigere og dyrere modeller, men en billig model hos Haglöfs matcher i store træk oftest en billig model hos de andre mærker osv.

Kig på lukninger og længder

Det er vigtigt at lukningerne er gode! Dette er specielt et område at kigge efter, hvis du har besluttet at købe den nye vinterjakke i Bilka. Det er oftest omkring lynlåse, armhuler og ved halsen at dårlige lukninger kan give problemer. Det samme gør sig gældende ved armlængde. Er der ikke en ekspedient til at hjælpe dig, skal du sørge for at vinterjakken er lang nok i ærmerne, så den går ud over handskerne.

Hvad skal den bruges til?

Afgør med dig selv om vinterjakken primært til skal bruges som en skijakke eller som en mere almindelig varm jakke i den kolde vinter. Dette kan du også diskutere med ekspedienten, hvis du går i en decideret butik. Der kan være stor forskel på ønskede funktioner og prisniveau afhængigt af, hvad jakken skal bruges til.

Spar penge på din nye vinterjakke

Og så kommer det helt store spørgsmål – hvad skal den så koste? Som sagt er det billigste at gå i et varehus, men du risikerer at skulle købe en ny året efter, og så er det måske slet ikke så billigt sammenlignet med at købe en god vinterjakke som kan holde i 5-8 sæsoner! Et godt råd er at gå ned i en butik, få lidt rådgivning, finde nogle gode modeller som passer dig og dine behov og gå så hjem på internettet og kig på priser. Dette er selvfølgelig lidt unfair for butikkerne som netop tager lidt mere for varen fordi de yder en gode service og tilbyder et sted hvor man kan komme ned med jakken, hvis der er noget galt med den eller den går i stykker under garantien. Dette tilbyder webbutikker ikke. Løsningen er at vælge en butikskæde som samtidigt har en webshop. Få hjælp og vejledning i butikken og gå hjem på deres webshop i fred og ro, tænk over tingene og køb din nye vinterjakke online med levering direkte til døren. På denne måde har du også et sted at gå hen hvis du skal reklamere, bytte osv.

Køb din nye vinterjakke her!

This entry was posted in Vinterjakke, Vintertøj and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ny vinterjakke – 5 gode råd til at vælge den rigtige

  1. Pingback: Bliv vinterklar med 66 North

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *