Tre gode bud på ferie i Italien

italien

Det smukke Italien byder på lidt af hvert

Italien har meget at byde på som ferieland. Der er nærmest garanti for godt vejr, og mange af os har rigtig mange gode minder fra barndomsferier i det italienske landskab, hvor god mad og store oplevelser går hånd i hånd. Når man skal planlægge sin ferie til Italien, er det første, man skal gøre, at overveje, hvilken type ferie, man gerne vil på, da dette land har utroligt mange forskellige typer af ferie at tilbyde.

Tag på skiferie i Italien

Der er virkelig store forskelle på terrænet og vejret, alt efter, hvor i Italien man begiver sig hen. I  Norditalien kan man stå på ski i Dolomitterne, som er en bjergkæde i det sydligste af Alperne. Derfor får man her skiferie på linje med det, man kan opleve i Østrig og Schweiz. De mest populære destinationer for skiferie i Italien er derfor også steder som Canazei og Livigno, hvor man både får fremragende skipister til dagen og et brag af en fest til afterski om aftenen. I Canazei er der således over 1200 kilometer skipister, hvilket gør stedet til det største skisted i verden. Der er dog også mange andre lækre steder at stå på ski i Italien, og der tilbydes fra de danske rejseselskaber ialt cirka 25 forskellige destinationer for skiferien i Italien.

Italien er din næste destination for badeferien eller storbyferien

Er man til helt modsatte oplevelser, er der også rig med mulighed for at tage på badeferie i Italien, hvor forskellige feriesteder ligger placeret langs kystlinjen, der strækker sig over mere end 8000 kilometer. Der er dermed også mulighed for at vælge lige præcis den oplevelse, man ønsker sig af en badeferie i Italien. Langs kysten er der rig mulighed for en afslappende ferie ved stranden, og på Sicilien og Sardinien finder man desuden børnevenlige strande i omgivelser, der giver én indtryk af at være kommet i himlen. Vil man helst efterlade både ski og badebukser derhjemme, er der dog stadig grund til at tage til Italien, som udover at være ophav til et utal af fantastiske kulinariske og kulturelle oplevelser, også nærmest kan krediteres at have opfundet storbyferien. Vælger man Italien som destination for ens storbyferie, er der et væld af steder, man kan besøge. Øverst på manges liste finder man selvfølgelig hovedstaden Rom, som er verdensberømt for de mange kulturelle seværdigheder, der bare ligger og venter på én i det gamle centrum for Romerriget. Derudover kan byer som Milano, Verona og Venedig efterhånden også være med, og man får forskellige oplevelser på sin storbyferie alt efter, hvor man tager hen.

Læs mere om Italien på italiener.dk

Share
This entry was posted in Aktiv ferie, rejser. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *