Peru: Rejser, du sent glemmer

Peru: Rejser, du sent glemmer

Der er ingen grund til at gå glip af Peru! (foto: svanerejser.dk)
Der er ingen grund til at gå glip af Peru! (foto: svanerejser.dk)

Som bebor i det kolde nord, er det ikke sært, at vi ønsker at tage de steder hen, hvor vi kan være sikre på sol, varme og strand. Heldigvis er der en masse muligheder, for netop af ramme sådanne destinationer, og derfor kan det være et svært valg, uanset om du skal køre eller flyve 12 timer. En af de populære destinationer er Syd- og Mellemamerika, og hvis du vil ramme nogle af de mere specielle destinationer, er Peru et godt valg.

Opleve det særlig Peru

Peru er et særligt land, da den har natur, historie og kultur, som du sjældent vil se mange andre steder. Du kan blandt andet finde Machu Picchu – den populære inka-by, de andre Inka-riger, de flotte Andes-bjerge, Amazonas regnskov og Titicaca søen. Dermed er historie og natur, noget, der lægger Peru tæt, og landet har derfor også en masse at byde på, uanset om du er selv afsted, eller en hel familie.

Peru giver dig en kæmpe mulighed i at studere menneskets historie nærmere, da de første mennesker kom til landet for 20.000 år siden. Peru lagde også hus til inkaerne omkring 1200 tallet og et par hunderede år frem, som efterladte sig mange ruiner rundt omkring i landet, som dem i kan finde i Machu Picchu. Inka byen, Cusco, var den, der bandt hele riget sammen, og det siger måske sig selv i oversættelsen: ”Verdens By”. Byen er stadig et særligt monument for landets indbyggere, og de mange turister, der kommer forbi. Her er desuden en særlig storby-stemning med de små hyggelige gader og dertilhørende caféer. Cusco har desuden været på UNESCOs verdensarvsliste siden 80’erne.

Savner du adventure?

Der er masser af muligheder for dig, der ikke kun vil have historie og rig kultur. I Peru er der også mange muligheder for at få en på opleveren, samt et adrenalinkick. Det kan du få med vandring i Andesbjergene, Rafting i gennem Amazonas floder eller måske surfing i det store Stillehav. Her er helt sikkert en mulighed for at opleve noget, i ikke finder andre steder, og er du alligevel i Sydamerika, er der stor mulighed for at fortsætte rejsen videre i nogle af de andre spændende nabolande.

Se hvor du finder Peru rejser her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *